La meva història:
Tot va començar quan era petita i la meva mare i jo vam trobar una afició més enllà del dibuix per passar estones juntes sense enfadar-nos massa: anar de compres! Amb ella vaig recórrer centenars de quilòmetres d’asfalt urbà, infinitat de metres quadrats de botigues i multitud d’aparadors, a la recerca de qualsevol cosa que ens pogués sorprendre i semblar interessant.
Aquest interès per la moda, el disseny i l’art em va portar a estudiar Belles Arts, per allò de la llicenciatura, i especialitzar-me en fotografia, cinema i videoart per arribar a ser el nou Chris Cunningham! Per sort mai m’hi vaig dedicar professionalment, però em va donar uns coneixements i un punt de vista de la vida i de l’art que d’una altra manera no hagués tingut.

Durant anys vaig impartir classes d’art a nois i noies, joves i grans, però al no ocupar tota la jornada laboral això em va portar a treballar en botigues, arribant a ser l’encarregada d’aquestes i així poder-les gestionar com si fossin meves, i convertir els aparadors en el meu pati d’esbarjo!!!
AA Biografia - Andrea Alcalá
Mentrestant el Roger i jo varem tenir la Berta, la nostra vida, i la que em va ajudar a retrobar-me, ja que tenir una filla implica sentir moltes vegades la mateixa resposta a les teves queixes: “tu de petita també ho feies!”. Així, sense adonar-me’n, vaig començar a recordar sensacions que tenia quan era petita, com quan retrobes una fotografia vella, que quan la mires no sols retornes al moment exacte de la foto, sinó també als sentiments d’aquells dies, els bons i els dolents. Va ser llavors que vaig decidir fer alguna cosa que realment em fes sentir bé, que m’apassionés com quan gaudia anant de botigues i mirant aparadors amb la meva mare. Però la gran empenta va venir en el moment que em vaig quedar sense feina amb una criatura a càrrec. Després d’un batibull de sensacions i gràcies al suport i l'amor de la meva família i sobretot del meu company de viatge, el Roger, m’ho vaig prendre com l’oportunitat que necessitava per reflexionar sobre el que volia fer a partir de llavors. Així vaig trobar-me en un punt on tots els meus camins passats es trobaven en un de sol: l’aparadorisme i el món de la decoració efímera. I aquí va ser quan vaig decidir reinventar-me i redefinir-me com una eruga quan es transforma en papallona.


ANDREA ALCALÁ

(natural, sensible, curiosa, exigent)
DADES PERSONALS
e-mail: andrea@andreaalcala.com
Adreça: Av. Rei en Jaume 251 1r 1a
08440 CARDEDEU (Barcelona)
Telf. mòbil: 636 80 18 39
Telf. fixe: 935 106 197
Carnet B1
COSES QUE M'APASSIONEN
El cafè i la xocolata, ballar amb la meva filla, escoltar música a totes hores, passejar per les ciutats, mirar revistes i practicar Pilates.
FORMACIÓ ACADÈMICA
Postgrau especialització: Escenografía Retail, Events i Espais Efímers Escola Superior Àrtidi (2014-2015)
Postgrau d’Aparadorisme Conceptual i Visual Merchandisign Escola Superior Àrtidi (2013-2014)
Post-producció, Muntatge i So al Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya (2004)

Llicenciada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona (2002)
5 -11-1979: el dia que vaig néixer
CONEIXEMENTS
Entorn Mac i PC
Programa de disseny i gestió de pàgines web: Dreamweaver, Joomla
Programa de retoc d'imatge: Adobe Photoshop
Programes d'edició de vídeo: iMovie, Final Cut, Premiere, Edit, Avid Express
Programes de composició: Adobe After Effects
Programa de dibuix: SketchUp
Català i Castellà: Llengua materna
Anglès: Nivell mig
EXPERIÈNCIA
Des de 2015: Creació i muntatges de diversos Sets en diferents àmbits

2015: Creació de la meva marca personal: AndreAAlcala ephemeral spaces

2015: Visual Merchandiser en el departament de COM-IN a IKEA Sabadell

2014: Creació d’un bloc per mostrar projectes personals en l’àmbit de l’Aparadorisme i Visual Merchandisign: andreaalcala.com/blog/

2013-2014: Realització de tallers artístics al CEIP Damià Mateu de Llinars del Vallès

2011: Neix la meva filla Berta

2010-2013: Responsable d'imatge de botiga i encarregada d’El Rebost d’en Portet de Granollers: Gestió de bloc i xarxes socials.

2005-2007: Escenògrafa auxiliar en diverses obres al Taller d'Escenografia Castells i Planas.

2004-2010: Responsable d'imatge de botiga i encarregada de l’Anxoveta de Cardedeu.

Des de 2002: Coordinadora i professora del Taller de dibuix i pintura al Casal de la Gent Gran de Cardedeu

1998-2010: Professora d’art a l’Estudi d'Art de Jordi Aligué de Cardedeu